Aanbod

Lessenrooster

Hieronder vind je alle turn- en dansgroepen terug voor het seizoen 2019 – 2020.

Alle lessen worden gegeven in de zalen van de gemeentelijke basisschool De Duizendpoot (Schoolstraat 1, 2450 Meerhout)

Kleuterturnen is toegankelijk vanaf 2,5 jaar tot de laatste kleuterklas. Het maximaal aantal toegelaten kleuters per groep is 50.

Kleuterdans is toegankelijk vanaf 3 jaar.

 

Groep Lesmomenten
Dance Workout Dinsdag van 18:45u tot 19:45u NIEUW
Piloxing Donderdag van 19:00u tot 20:00u
Zumba Donderdag van 20:15u tot 21:15u
Freerunning 3e – 4e leerjaar gemengd Woensdag van 13:45u tot 14:45u
Freerunning 5e – 6e leerjaar gemengd Woensdag van 14:45u tot 15:45u
Freerunning +12 jaar gemengd Woensdag van 15:45u tot 17:00u
Kleuterdans (Dans) Zondag van 09:30u tot 10:15u
Level A (+18-jarigen) (Dans) Zaterdag van 19:30u tot 20:45u
Level B (5e-6e middelbaar) (Dans) Woensdag van 18:30u tot 19:45u
Level C (3e-4e middelbaar) (Dans) Woensdag van 19:45u tot 21:00u
Level D (1e-2e middelbaar) (Dans) Zondag van 10:30u tot 11:45u
Level E (5e-6e leerjaar) (Dans) Zaterdag van 18:30u tot 19:30u
Level F (3e-4e leerjaar) (Dans) Vrijdag van 18:00u tot 19:00u
Level G (1ste-2e leerjaar) (Dans) Woensdag van 17:30u tot 18:30u
RDM Unite (Selectiedans) Maandag 18:30u tot 20:30u
RDM Explosion/Beware (Selectiedans) Zondag 12:00u tot 14:00u
Kleuterturnen 1ste kleuterklas (Turnen) Maximaal 50 kleuters per groep

    Zaterdag van 09:00u tot 10:00u
Kleuterturnen 2de & 3de kleuterklas (Turnen) Maximaal 50 kleuters per groep

    Zaterdag van 10:00u tot 11:00u
1e-2e leerjaar gemengd (Turnen) Zaterdag van 12:00u tot 13:00u
3e-4e leerjaar gemengd (Turnen) Zaterdag van 11:00u tot 12:00u
5e-6e leerjaar gemengd (Turnen) Zaterdag van 13:00u tot 14:00u
12-16 jarigen gemengd (Turnen) Zaterdag van 16:30u tot 18:30u
+16 jarigen gemengd (Turnen) Zaterdag van 18:30u tot 20:30u
Volwassenen (Turnen) woensdag van 20:30u tot 21:30u
Recrea Extra (Turnen) Enkel in combinatie met andere recreatieve turngroep

    maandag van 18:30u tot 20:30u
Recrea Extra (Turnen) Enkel in combinatie Recrea Extra op maandag

    donderdag van 19:00u tot 20:30u
NIEUW
Pré-Tumbling (Turnen) Enkel voor geselecteerden
Tumbling (Turnen) Enkel voor geselecteerdenTijdens schoolvakanties en op feestdagen worden er geen turn- en danslessen gegeven.

Een uitgebreide versie van de kalender kan je hier terugvinden.
Korte omschrijving aanbodFreerunning:

 

Wil je een sport beoefenen waar niks je in de weg staat? Dan is Freerunning zeker iets voor jou. Je verplaatst je van punt A naar punt B en overwint verschillende obstakels aan de hand van allerlei trucjes.
Flips, swings, sprongen,… het hoort er allemaal bij. Deze gymnastische technieken zijn een must om over de obstakels te kunnen springen.
Het is een nieuwe manier van zich op een snelle, vloeiende en efficiënte manier voort te bewegen. Daarnaast is bij freerunning ook het spectaculaire aspect, zoals salto’s en andere ‘tricks’, belangrijk. Er komen acrobatische kunstjes en durf aan te pas.
Een freerunner botst op tegen grenzen, maar hij verlegt ze telkens weer door opnieuw en opnieuw te oefenen. Freerunning is een uitdagende sport, de freerunner gaat er op zoek naar zijn eigen grenzen en nieuwe uitdagingen.


Piloxing:


Piloxing is een intensieve, swingende en uitdagende groepsles voor mensen die eens wat anders willen. Het is een groepsles die is ontstaan in Hollywood en elders nu ook steeds populairder begint te worden.
De naam Piloxing is afgeleid van Pilates en Boxing. De Pilates oefeningen zorgen voor flexibiliteit en spieropbouw, terwijl het boks gedeelte voor wat meer pit en snelheid zorgt.
Plezier mag uiteraard ook niet ontbreken in deze les. Daarom worden de pilates en boks oefeningen afgewisseld met danspassen.
Piloxing is een intervaltraining waarbij snelheid, flexibiliteit, behendigheid en spieropbouw allemaal aan bod komen.
De les wordt in hoog tempo afgewerkt, waardoor je weinig rustmomenten hebt. De pilates-, boks- en dansoefeningen volgen elkaar in hoog tempo op. Het is dus een typische workout waar je zowel aan je uithoudingsvermogen werkt als aan spieropbouw.


Zumba:


Een opzwepend, doeltreffend en gemakkelijk te volgen dansprogramma dat fitness combineert met ritmische muziek en dit alles op wereld- en latinomuziek zoals Salsa, Merengue, cumbia, Reggaeton, Hiphop,… De choreografie is eenvoudig en de les is geschikt voor iedereen die graag danst en uit de bol gaat op swingende muziek.
Dat muziek en dansen goed zijn voor je geestelijke balans is al lang bekend. Door muziek en dans te combineren met fitness krijg je het ultieme middel om je stressbestendig te maken en je lichaam en geest klaar te stomen om de confrontatie met de wereld aan te gaan.

Dance Workout:

Een volledige lichaamstraining door een heel uur lang te dansen op verschillende hits. Dance Workout is een ontspannende manier om te werken aan je lichaam en conditie en dit op je eigen niveau. De lessen bestaan uit een combinatie van verschillende muziek- en dansstijlen waarin gezelligheid en plezier voorop staan.Kleuterdans (vanaf 3 jaar):


Al spelenderwijs de eerste danspasjes leren op de tofste kindermuziek. Een leuke manier om een goede basis te leggen voor motoriek, groei en ontwikkeling van het lichaam.

Kleuterturnen (vanaf 2,5 jaar):


Kinderen willen vooral plezier beleven aan sporten, dit is ook in het kleuterturnen een prioriteit. Ze leren spelenderwijs omgaan met de kinderen in de groep, voeren eenvoudige opdrachten uit en maken kennis met allerlei vormen van bewegen. 3- tot 6-jarige kleuters ontdekken in de gymles, via leuke spelletjes en oefeningen, hun eigen grenzen en kunnen hun energie ten volle benutten. De les kleuterturnen is ook het moment om hun eerste ‘turn-kunstjes’ te leren.
De allerkleinsten van 3 en 4 jaar leren eenvoudige basisvaardigheden zoals huppelen, hinkelen en tuimelen. Ook staat in deze lessen het klimmen en klauteren centraal en leren ze hun eerste grenzen verleggen.
Kinderen van 5 en 6 jaar krijgen wat meer complexe uitdagingen aangeboden, wat hen in een latere turn- of sportloopbaan zeker van pas zal komen.

Recreatie dans:


In het recreatief dansen staat plezier centraal!

We leven ons uit op hedendaagse muziek met extra aandacht voor de basisdansbewegingen en ritmiek. Afhankelijk van de leeftijd wordt het niveau (snelheid en moeilijkheidsgraad) van de dansen verhoogd.

Recreatie turnen:


Recreatief turnen, een combinatie van kracht, lenigheid, snelheid, uithouding en evenwicht. Door middel van een gevarieerd gymprogramma oefeningen leren aan de verschillende turntoestellen en acrobatische kunstjes zoals flips, salto’s, …

Selectiedans:


“Volharding” staat voor dansplezier voor jong en oud. Maar diegene die net dat tikkeltje verder willen gaan, kunnen terecht in onze wedstrijdteams. Hou je van een extra uitdaging en schrikt een beetje competitie je niet af? Waag dan zeker je kans om geselecteerd te worden en laat zien dat je geëngageerd en gemotiveerd bent om deze teams te vervoegen!

Enkel voor geselecteerde dansers


Selectieturnen:


Tumbling is een aaneenschakeling van spectaculaire sprongen op een 25 meter lange verende baan waarin salto’s, flikken, schroeven, … mekaar afwisselen.

Enkel voor geselecteerde gymnasten

 
ONLINE INSCHRIJVEN
Privacyverklaring